Clínic de “coaching” per a entrenadors de la Federació Catalana de Pàdel

La Fede , ha decidit facilitar que els entrenadors puguin assessorar en partit (coaching) als jugadors, ja que fins ara no es podía. De momento s’ha limitat a partir de categoría cadet.

fcatalanapadel_20190109142414Han seleccionat a destacats entrenadors per a rebre una primera formació i ens han demanat a mi mateix com a psicòleg i a dos grans entrenadors , Juan Alday Pizzi (entrenador de la olímpica Marta Marrero) i ha Marcela Ferrari ( ex-jugadora profesional i entrenadora de la parella num 1 mundial Belasteguin-Lima) . Per tant ha estat un honor compartir coneixements amb gent amb tanta experiencia i referents en aquest esport.

La meva part la he dirigit a dotar d’habilitats comunicatives als entrenadors per a transmetre psicología a partir de les seves instruccions als seus jugadors , així com ananlitzar l’impacte i influencia que els seus comportaments i comunicacions tenen sobre els pares i mares dels seus alumnes. Per tant que les seves paraules tinguin un component psicològic.

 

fcatalanapadel_20190109142504

Podem concentrar, motivar, generar autocontrol sota la presió i dotar de confiança als jugadors en entrenaments i sobretot en competició a partir del nostre llenguatge verbal però sobreot corpural i paraverbal? i tant! això és el que he volgut transmetre; la técnica del descobriment guiat, les Claus de l’escolta activa, l’eina de les Paraules Claus…l’ús dels silencis i els canvis en els tons de veu, la distancia de comunicació… la psicología de la comunicació del entrenador i del esportista es tot un mon apassionant i això semblava en les cares atentes dels entrenadors i les seves preguntes i aportacions.

Claus per a una bona comunicació:

  • El·logiar més que criticar, de forma concreta , personal i nominal,
  • Negociar, NO imposar: WIN-WIN
  • Vigilar amb els prejudicis i etiquetes. No reforçar aquest rol.
  • Formulat en positiu per concentrar al jugador en el que ha de fer.
  • Ser coherents: en les formes, imatge, els objectius i les expectatives creades.
  • No importa tant el que diem sinó COM ho diem
  • Usar un codi de paraules claus i assignar rols previs i res de sermons.

entrenando al entrenadorAnomenar el llibre del colega Joan Vives, “entrenando al entrenador”(el podeu descargar per 7€ amb l’enllaç); que m’ha servit de inspiració per a donar l’anterior info als entrenadors a partir de les seves idees:

-la comunicació és cosa de dos; No és automática i és imposible NO comunicar

 

Moltes gràcies a tots per l’interès mostrats a ser Excel·lents entrenadors.

img_20190109_143111_943

 

 

Acerca de Oriol Mercade.Altrendiment

Health & Sport Psychologist Freelance from Barcelona. ( Office and on-line couching in: sport, personal life, and academic performance) (Degree in Psychology). -Master in Sleep Medicine -Master in Sport Psychology -Master in Sport Administration
Esta entrada fue publicada en discursos, entrenador, entrenador líder, entrenadores, escuela de padres, formación, padel, Uncategorized y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s