Exigeix formació i professionalitat, exigeix Psicologia de l’esport

El psicòleg de l’esport és l’únic professional acderitat per treballar la part mental dels esportistes. De fet als JJOO de Brasil, la delegació española va haber de eliminar la colaboració de diferents professionals no psicòlegs que actuaven de forma intrusa com a “coaches” o entrenadors que fan serveis que no haurien de fer

… Tantes esforç i hores treballant per a després posar-te a les mans de cualsevol persona sense exigir-li formació adecuada… Cada any proliferen més aquest perfil de persones que sota el paraigua de coachesfan una mala pràxis.

Coaching és una TECNICA de la psicologia, no és una professió, és una drecera com si algú vol treballar de metge a un hospital, però per no formar-se ….fent un curs de primers auxilis treballa de metge, o com no contractaries algú que ha fet dibuix lineal, per que et fagi d’arquitecte de casa seva …

El coaching està molt bé si la persona que l’aplica és un psicòleg que sap el que s’està fent. Exigeix títol de Psicologia , exigeix la cualitat que et mereixes o es mereixen els teus esportistes…més si son nens o nenes o adolescents.

És una irresponsabilitat contractar un coach simplement perque sona mes “cool” que psicòleg…igualment el grau de desconeixement d’aquest “coaches” quedà palés quan es defenses dient que la psicologia tracta problemes i el coach  de assolir objectius… Aquesta afirmació no te cap sentit, doncs una cosa seria la psicopatologia i l’altre molt mes gran és la psicologia que estudia entre d’altres, la motivació, les emocions, la confiança, l’autocontrol i l’establiment d’objectius.

StTOP INTRUSISME LABORAL

NO EN TENEN NI IDEA

Acerca de Oriol Mercade.Altrendiment

Health & Sport Psychologist Freelance from Barcelona. ( Office and on-line couching in: sport, personal life, and academic performance) (Degree in Psychology). -Master in Sleep Medicine -Master in Sport Psychology -Master in Sport Administration
Esta entrada fue publicada en coaching, Psicología del deporte, psicologia, psicologia de l'esport y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s