Estudi dels biorritmes del son

Ja tenim els rellotges #Kronowise a Altrendiment! Fes la teva reserva per portar-los durant 1 setmana i coneixer els teus propis biorritmes i la calitat del teu descans.

En el teu informe hi constarà:

1) Si l’exercici ūüŹÉ que realitzes¬† (o no)¬† i l’hora en el que el realitzes √©s adequat, insuficient o excessiu i pot estar afectant el teu somni.

2) Si est√†s exposat a suficient llum natural ūüĆě o si per contra teu cervell rep massa llum blava¬†¬† ūüíĽ i aix√≤ est√† afectant els nivells de #melatonina i, per tant no descanses b√©.

3) Coneixer√†s quina √©s la millor hora per anar al llit¬† ūüõĆ , per despertar-te ‚Źį, per treballar ūüŹ≠, per fer esport ūü§ł‚Äć‚ôÄÔłŹ

Tot aix√≤ en un estudi de 15 dies i 15 nits. ‚Ćö.

El principal rellotge es troba en el nucli supraquiasm√†tic de d‚Äôhipot√†lem, utilitzant informaci√≥ lluminosa que arriba a la retina per sincronitzar l’hora amb la decicle ambiental, transmetent aquesta informaci√≥ a trav√©s de senyals nerviosos o hormones (com la melatonina) a la resta de el cos.

√Čs important posar en hora el nostre rellotge cada dia: Els ritmes biol√≤gics s√≥n end√≤gens; persisteixen sota condicions ambientals constants, per√≤, els rellotges biol√≤gics tendeixen a retardar, el que en condicions normals no passa gr√†cies a la informaci√≥ que proporcionen alguns factures ambientals o sincronitzadors, dels quals el m√©s important √©s el cicle llum / foscor i en menor mesura l’horari de la son, el menjar, l’exercici i els contactes socials.

MONITORITZACI√ď DEL FUNCIONAMENT DEL SISTEMA CIRCADI√Ä

A causa de la localitzaci√≥ dins el cervell del rellotge circadi√†, √©s impossible realitzar un estudi directe de les seves caracter√≠stiques. Per aix√≤, determinats ritmes fiables, c√≤modes, f√†cils de mesurar i que depenen directament del rellotge principal, s’utilitzen com a ritmes marcadors. Es tractaria d’analitzar el funcionament d’un rellotge a partir de el moviment de les seves agulles.

Els ritmes marcadors utilitzats pel dispositiu Kronowise s√≥n: temperatura de la pell, activitat f√≠sica, posici√≥, llum i somni en els pacients. No obstant aix√≤, tot i que s√≥n ritmes fiables, no estan exempts dels efectes moduladors d’altres variables com l’activitat, la llum o el son, pel que √©s recomanable registrar m√©s d’un ritme marcador a la vegada i que es puguin mesurar durant diversos dies per disminuirla variabilitat inherent a l’estil de vida de les persones.

Kronowise¬†√©s un dispositiu ¬ęwearable¬Ľ pioner en el seu camp, que avalua l’aparici√≥ d’alteracions CRONOBIOL√íGIQUES, incloent el ritme de son vig√≠lia, amb un seguiment al llarg d’una setmana completa que mesura el grau d’alteraci√≥ dels rellotges biol√≤gics responsable de l’agreujament de malalties com trastorns de la son, diabetis, afeccions cardiovasculars o certs tipus de c√†ncer.

Preu del estudi cronobiologic: 220‚ā¨ : lloguer d‚Äôuna setmana del rellotge, 2 visites i informe incl√≤s.

 

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*