Assessorament per a entrenadors

Presencial , en consulta privada o on-line

El rol del entrenador en l’esport FORMATIU

descarga (1)Quan vaig acabar el Máster en Psicologia Esportiva , volia ser el Psicòleg esportiu del Barça, estar al CAR, o anar a alguns Jocs Olímpics o Mundial amb alguna sel”lecció, viure des dins l’alt nivell esportiu…però amb el temps les inquietuts van variant i poc a poc he vist que m’interessa molt més treballar en la base de la piràmide i ajudar a crear una societat que eviti el sedentarisme adult i sobretot que l’esport i la competició siguin educatius i ajudin a fer millors persones, entrenenat i competint en valors.

llibre que vaig publicar 

entrenador-lider-psicologia-deportiva-para-la-gestion-de-equipos-de-exitoPer això col·laborar en els equips formatius de Industries Garcia, dirigir la secció de psicologia de l’escola de Pàdel del club tennis gimeno, ajudar en la Barcelona Tennis Academy o assessorar a la Federació Catalana de Pàdel sobretot, és el que més m’omple per a poder formar i convencer els entrenadors que son els protagonistes del canvi i d’una bona praxi a que la seva feina és MOLT més important que ensenyar a jugadors a fer drives i reves o guanyar més o menys partits.

 

 

 

QUE vol dir ser ENTRENADOR en edats FORMATIVES?

, aqui van els que per a mi són els objectius principals dels entrenadors: :

1- Contribuir en la formació del jove esportista en totes les seves facetes: psicològica, social, física i competencia tècnico-tàctica.

2- Fomentar el interés i satisfacció per a la pràctica esporrtiva regular , aportant d’aquesta forma una alternativa al us del temps lliure i contribuint a la prevenció del sedentarisme a l’edat adulta

3- Ajudar al jove esportista a plantejar objectius i expectatives realistes en totes les facetes del seu desenvolupament.

4- Desenvolupar hàbits de conducta saludables relacionats amb l’alimentació, el descans , la salut i la higiene personal.

5- Desenvolupar habilitats per al treball en equip, l’autorrealització, l’autocontrol i l’autoconfiança.

6- Fomentar les relacions socials , amb iguals (amistat) i amb adults (entrenador, pares d’altres esportistes, responsables esportius, jutges…)

7- Formar-se per a millorar com a tècnic i tenir més recursos i tenir inquietuts per a saber-ne una mica de totes les ciències de l’esport sense ocupar el rol d’aquests professionals.

8- Servir com a model i exemple de comportament en competició per als jugadors i els pares i mares d’aquests jugadors

Objectius perillosos:

descarga (2).jpg

– Aconseguir com sigui els millors resultats possibles en competicions

– Associar la valía personal exclusivament a la consecució d’èxit o victòria en l’esport

– Fomentar la necessitat al jove esportista d’arribar a ser un gran campió.